Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Omlet hiszpański ? tortilla a la espańiola


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

hiszpańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 30 dag  ziemniaków
  • 2 sztuki cebule
  • 6 sztuk jaj
  • 3 łyżki  oliwy z oliwek
  • sól i pieprz
  • posiekana natka pietruszki

Sposób przyrządzania:

    Obrane i osuszone ziemniaki kroimy w cienkie plastry. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Dodajemy ziemniaki i cebulę pokrojoną w plasterki lub w kostkę. Smażymy, delikatnie mieszając, na niezbyt mocnym ogniu, aż się ziemniaki zrumienią. Jajka roztrzepujemy na jedno- litą masę z solą i pieprzem. Zalewamy ziemniaki jajkami i smażymy, aż się zetną. Tortillę dopiekamy przez 1-2 min w piekarniku pod górnym opiekaczem. Podajemy przełożoną na ogrzany talerz, podzieloną jak tort i posypaną natką



    Oceń przepis:

    Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

    SONDA


    Jaki jest Twój ulubiony napój?


    Archiwum sond »

    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    Czereśnie suszone Czereśnie suszone

    Producent: Helio


    W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    NOWOŚCI WYDAWNICZE

    Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

    Julie M. Simon

    Wydawnictwo: Vital


    Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI WYDAWNICZE