Dzisiaj jest: Czwartek, 09.07.2020 Imieniny: Zenona i Weroniki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Omlet hiszpański ? tortilla a la espańiola


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

hiszpańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 30 dag  ziemniaków
  • 2 sztuki cebule
  • 6 sztuk jaj
  • 3 łyżki  oliwy z oliwek
  • sól i pieprz
  • posiekana natka pietruszki

Sposób przyrządzania:

    Obrane i osuszone ziemniaki kroimy w cienkie plastry. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Dodajemy ziemniaki i cebulę pokrojoną w plasterki lub w kostkę. Smażymy, delikatnie mieszając, na niezbyt mocnym ogniu, aż się ziemniaki zrumienią. Jajka roztrzepujemy na jedno- litą masę z solą i pieprzem. Zalewamy ziemniaki jajkami i smażymy, aż się zetną. Tortillę dopiekamy przez 1-2 min w piekarniku pod górnym opiekaczem. Podajemy przełożoną na ogrzany talerz, podzieloną jak tort i posypaną natką



    Oceń przepis:

    Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

    SONDA


    Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


    Archiwum sond »

    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    Czereśnie suszone Czereśnie suszone

    Producent: Helio


    W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    NOWOŚCI WYDAWNICZE

    Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

    Katarzyna Błażejewska-Stuhr

    Wydawnictwo: Zwierciadło


    Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI WYDAWNICZE