Dzisiaj jest: Piątek, 28.01.2022 Imieniny: Walerego i Radomira



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Ostre spaghetti


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 40 dag  makaronu spaghetti
  • 1 sztuka cebula
  • 3 łyżki  oliwy
  • pół małej cukinii
  • pół strąka czerwonej papryki
  • pół puszki kukurydzy
  • puszka krojonych pomidorów
  • kawałek ostrej suszonej papryczki
  • bazylia
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Paprykę dokładnie umyj, usuń nasionka, pokrój w drobną kostkę. Cukinię umyj, usuń środek z nasionkami, resztę pokrój w małą kostkę. Cebulę obierz, pokrój w kostkę, zeszklij na oliwie. Dodaj paprykę i cukinię, przesmaż, mieszając. Potem duś jeszcze 2-3 minuty na małym ogniu.
  2. Dodaj dokładnie odsączoną kukurydzę, chwilę przesmaż. Wlej pomidory razem z sosem, dodaj pokruszoną papryczkę i trochę suszonej bazylii. Duś na małym ogniu do czasu, aż powstanie gęsty sos. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
  3. Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku. Dokładnie odcedź i polej przygotowanym sosem.
Smacznego !


Źródło przepisu: gazeta przyjaciółka


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 108


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE