Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 4 osób
Składniki
2 sztuki żółte papryki
1 sztuka czerwona cebula
1 sztuka pomidor
35 dag białego sera
2 łyżki jogurtu naturalnego
tymianek
kilka listków bazylii
oliwa
olej
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Papryki umyj, osusz, przekrój na pół i oczyść. Cebulę obierz, pokrój w kostkę i podsmaż na oleju.
- Ser wymieszaj z cebulą, jogurtem i tymiankiem. Rozgnieć widelcem na jednolita masę. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
- Połówki papryki wypełnij farszem z twarogu i kawałkami pomidora. Skrop oliwą i zapiekaj 15 minut.
- Bazylię posiekaj i posyp nią paprykę przed podaniem.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka