Dzisiaj jest: Środa, 19.01.2022 Imieniny: Henryka i Mariusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Papryka faszerowana


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki żółte papryki
  • 1 sztuka czerwona cebula
  • 1 sztuka pomidor
  • 35 dag  białego sera
  • 2 łyżki  jogurtu naturalnego
  • tymianek
  • kilka listków bazylii
  • oliwa
  • olej
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Papryki umyj, osusz, przekrój na pół i oczyść. Cebulę obierz, pokrój w kostkę i podsmaż na oleju.
  2. Ser wymieszaj z cebulą, jogurtem i tymiankiem. Rozgnieć widelcem na jednolita masę. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  3. Połówki papryki wypełnij farszem z twarogu i kawałkami pomidora. Skrop oliwą i zapiekaj 15 minut.
  4. Bazylię posiekaj i posyp nią paprykę przed podaniem.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE