Dzisiaj jest: Czwartek, 01.10.2020 Imieniny: Danuty i Remigiusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Papryka faszerowana


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki żółte papryki
  • 1 sztuka czerwona cebula
  • 1 sztuka pomidor
  • 35 dag  białego sera
  • 2 łyżki  jogurtu naturalnego
  • tymianek
  • kilka listków bazylii
  • oliwa
  • olej
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Papryki umyj, osusz, przekrój na pół i oczyść. Cebulę obierz, pokrój w kostkę i podsmaż na oleju.
  2. Ser wymieszaj z cebulą, jogurtem i tymiankiem. Rozgnieć widelcem na jednolita masę. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  3. Połówki papryki wypełnij farszem z twarogu i kawałkami pomidora. Skrop oliwą i zapiekaj 15 minut.
  4. Bazylię posiekaj i posyp nią paprykę przed podaniem.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE