Dzisiaj jest: Poniedziałek, 01.06.2020 Imieniny: Jakuba i Konrada



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Papryka nadziewana ryżem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 4 sztuki papryki
  • 10 dag  ryżu
  • 5 dag  masła
  • puszka pomidorów konserwowych
  • 2 sztuki cebule
  • 2 ząbki  czosnku
  • tymianek
  • liść laurowy
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Posiekaną cebulę zrumienić w połowie rozgrzanego masła, wsypać ryż, dodać przyprawy. Zalać wodą w ilości dwukrotnej objętości ryżu, przykryć i gotować na bardzo małym ogniu 17-20 min.
  2. Papryki umyć, odciąć część u nasady razem z szypułką, wydrążyć. Napełnić ryżem do wysokości 3/4 strąka i przykryć ściętym wierzchem. Posiekać drugą cebulę i czosnek, zeszklić w rondlu na reszcie tłuszczu, dodać obrane ze skórki i pokrojone pomidory, sól, pieprz i włożyć papryki. Dusić pod przykryciem na średnim ogniu ok. 15 min. Następnie ostrożnie przewrócić papryki na drugą stronę i dusić jeszcze 20-25 min., ewentualnie skrapiając wodą.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE