Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Papryki faszerowane brukselką


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 3 sztuki duże żółte papryki
  • 200 g  brukselki
  • 200 g  mozzarelli
  • 1/2 sztuki pęczka koperku
  • olej
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Papryki umyj, osusz, przekrój na pół i oczyść z nasion. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i ułóż na niej papryki. Wnętrze papryk lekko oprósz solą.
  2. Brukselki oczyść z wierzchnich liści, odetnij końcówki. Gotuj 10 minut w osolonym wrzątku. Odcedź.
  3. Mozzarellę odsącz z zalewy. Pokrój w plasterki.
  4. Połówki papryk wypełnij gotowaną brukselką. Posyp solą, pieprzem i obłóż plastrami mozzarelli. Posyp posiekanym koperkiem i skrop olejem.
  5. Piecz 20 minut w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE