Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
- 3 sztuki duże żółte papryki
- 200 g brukselki
- 200 g mozzarelli
- 1/2 sztuki pęczka koperku
- olej
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Papryki umyj, osusz, przekrój na pół i oczyść z nasion. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i ułóż na niej papryki. Wnętrze papryk lekko oprósz solą.
- Brukselki oczyść z wierzchnich liści, odetnij końcówki. Gotuj 10 minut w osolonym wrzątku. Odcedź.
- Mozzarellę odsącz z zalewy. Pokrój w plasterki.
- Połówki papryk wypełnij gotowaną brukselką. Posyp solą, pieprzem i obłóż plastrami mozzarelli. Posyp posiekanym koperkiem i skrop olejem.
- Piecz 20 minut w temperaturze 180 st. C.
Źródło przepisu: przyślij przepis!