Dzisiaj jest: Piątek, 05.03.2021 Imieniny: Fryderyka i Wacława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Papryki opiekane


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 10 sztuk  podłużnej papryki, najlepiej z ogonkami (sopelków)
  • 4-5 sztuk pomidorów
  • 2 sztuki średnie cebule
  • oliwa z oliwek
  • ocet winny
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Na palniku gazowym kładziemy ruszt z piekarnika. Na nim kładziemy papryki i opiekamy z obu stron, aż skórka przybierze ciemnobrązowy kolor. Obieramy pod bieżącą wodą, osączamy i układamy promieniście na talerzu. Solimy z obu stron, posypujemy pieprzem i czekamy pół godziny. Polewamy wszystko oliwą i skrapiamy octem winnym. Dokładnie obracamy paprykę w zalewie.
  2. Pomidory kroimy w plasterki, układamy je na papryce, doprawiamy. Cebulę kroimy w kostkę, posypujemy pomidory. Ogonki zastępują widelec i nóż.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zacukrzony mózg Zacukrzony mózg

Mike Dow

Wydawnictwo: Vital


Czy wiesz, że mając zacukrzony mózg możesz być bardziej podatny na choroby? Współczesna dieta, która obecnie jest przepełniona cukrem i tłuszczami trans (złymi tłuszczami), to niestety dro

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE