Dzisiaj jest: Wtorek, 19.01.2021 Imieniny: Henryka i Mariusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5860

Pasztet z pieczarek


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 5 - 6 osób


Składniki

  • 50 dag  pieczarek
  • 2-3 sztuki małe bułki
  • 3 sztuki jaja
  • cebula
  • 1 łyżka  oleju
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Umyte i pokrojone pieczarki udusić w oleju razem z drobno pokrojoną cebulą. Bułki namoczyć i dokładnie odcisnąć. Przekręcić przez maszynkę przestudzone pieczarki, następnie bułkę.
  2. Do masy dodać żółtka, sól i dokładnie wymieszać, na końcu pianę ubitą z białek. Zapiekać godzinę, najlepiej w naczyniu żaroodpornym.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zacukrzony mózg Zacukrzony mózg

Mike Dow

Wydawnictwo: Vital


Czy wiesz, że mając zacukrzony mózg możesz być bardziej podatny na choroby? Współczesna dieta, która obecnie jest przepełniona cukrem i tłuszczami trans (złymi tłuszczami), to niestety dro

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE