Dzisiaj jest: Piątek, 03.12.2021 Imieniny: Franciszka i Ksawerego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Pasztet z selera


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1 sztuka duży seler korzeniowy
  • 1 sztuka cebula
  • 2 ząbki  czosnku
  • 2-3 sztuki jajka
  • 1/2 szklanki  bułki tartej
  • majeranek
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Seler zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Cebulę i czosnek obierz, drobno posiekaj. Zalej warzywa szklanką wrzątku i duś 15-20 minut. Odsącz i ostudź.
  2. Warzywa połącz z bułką tartą, żółtkami, pianą z ubitych białek oraz majerankiem. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  3. Tak przygotowaną masę przełóż do aluminiowej formy do pieczenia, natłuszczonej olejem. Piecz 60 minut w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE