Dzisiaj jest: Środa, 03.06.2020 Imieniny: Leszka i Kłotyldy



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Pasztet z selera


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1 sztuka duży seler korzeniowy
  • 1 sztuka cebula
  • 2 ząbki  czosnku
  • 2-3 sztuki jajka
  • 1/2 szklanki  bułki tartej
  • majeranek
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Seler zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Cebulę i czosnek obierz, drobno posiekaj. Zalej warzywa szklanką wrzątku i duś 15-20 minut. Odsącz i ostudź.
  2. Warzywa połącz z bułką tartą, żółtkami, pianą z ubitych białek oraz majerankiem. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  3. Tak przygotowaną masę przełóż do aluminiowej formy do pieczenia, natłuszczonej olejem. Piecz 60 minut w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE