Dzisiaj jest: Środa, 20.10.2021 Imieniny: Ireny i Kleopatry



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Pieczarki nadziewane


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 50 dag  dużych pieczarek
  • 10 dag  cebuli
  • tłuszcz
  • 2 sztuki jaja
  • tarta bułka
  • natka pietruszki
  • pieprz
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Pieczarki umyć i oddzielić kapelusze od trzonów. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i poddusić na tłuszczu, dodać posiekane trzony pieczarek, usmażyć.
  2. Wymieszać z posiekaną natką pietruszki, doprawić solą oraz pieprzem i napełnić tym farszem kapelusze. Następnie faszerować pieczarki w rozmąconych jajach i tartej bułce i smażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu na rumiano.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 131


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Przyprawy, które leczą Przyprawy, które leczą

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Czy wiesz jak wielka siła tkwi w przyprawach i ziołach? "Przyprawy, które leczą. Lecznicza moc natury” to bezcenna publikacja zgranego duetu specjalistów od zdrowego odżywiania i ekologicz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE