Dzisiaj jest: Wtorek, 26.05.2020 Imieniny: Filipa i Pauliny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Pieczona cukinia


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 2 sztuki średnie cukinie
  • 2 łyżki  roztopionego masła
  • 1 łyżka  świeżego oregano lub 1 łyżeczka suszonego oregano
  • 1/4 szklanki  startego parmezanu
  • sól
  • pieprz
  • tłuszcz do posmarowania blachy

Sposób przyrządzania:

  1. Pokrój cukinię cienkie plasterki.
  2. Wymieszaj plasterki z roztopionym masłem i oregano.
  3. Ułóż całość w jednej warstwie w nasmarowanej tłuszczem blasze.
  4. Posyp całość startym parmezanem.
  5. Piecz w piekarniku, w nieprzykrytej blasze w temperaturze 175-180 stopni przez 35-40 minut.
  6. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

queensaba

Posty : 26

Przepisy: 33


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE