Dzisiaj jest: Poniedziałek, 26.07.2021 Imieniny: Anny i Mirosławy



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Pieczona cukinia


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 2 sztuki średnie cukinie
  • 2 łyżki  roztopionego masła
  • 1 łyżka  świeżego oregano lub 1 łyżeczka suszonego oregano
  • 1/4 szklanki  startego parmezanu
  • sól
  • pieprz
  • tłuszcz do posmarowania blachy

Sposób przyrządzania:

  1. Pokrój cukinię cienkie plasterki.
  2. Wymieszaj plasterki z roztopionym masłem i oregano.
  3. Ułóż całość w jednej warstwie w nasmarowanej tłuszczem blasze.
  4. Posyp całość startym parmezanem.
  5. Piecz w piekarniku, w nieprzykrytej blasze w temperaturze 175-180 stopni przez 35-40 minut.
  6. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 26

Przepisy: 33


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Przyprawy, które leczą Przyprawy, które leczą

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Czy wiesz jak wielka siła tkwi w przyprawach i ziołach? "Przyprawy, które leczą. Lecznicza moc natury” to bezcenna publikacja zgranego duetu specjalistów od zdrowego odżywiania i ekologicz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE