Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Pierogi z kapustą i grzybami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

    Ciasto
  • 2 sztuki (czubate) szklanki mąki pszennej
  • 1 sztuka jajko
  • 1/2 sztuki szkl. wody
    Farsz
  • 100 g  suszonych grzybów
  • 3 sztuki duże cebule
  • olej
  • 500 g  kiszonej kapusty
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Ciasto: Mąkę przesiej, dodaj szczyptę soli i jajko. Wyrabiaj ciasto, dolewając po trochu wody. Gdy ciasto będzie gładkie i elastyczne, podziel je na kilka części, przykryj wilgotną ściereczką, żeby nie wyschło. Rozwałkuj na grubość 3 mm.
  2. Farsz: Grzyby namocz, ugotuj i pokrój. Cebule obierz, posiekaj i przesmaż na oleju. Kapustę ugotuj, posiekaj. Wszystkie składniki wymieszaj i dopraw solą oraz pieprzem do smaku.
  3. Pierogi z kapustą i grzybami: Z ciasta wykrajaj krążki, nakładaj farsz i sklejaj pierogi. Wrzucaj na osolony wrzątek i gotuj 3 minuty od wypłynięcia.
Smacznego!


Źródło przepisu: moja Kuchnia


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE