Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Pierogi z kaszą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 5 osób


Składniki

    Ciasto
  • 3 szklanki  mąki pszennej
  • 1 szklanka  ciepłego mleka
  • 1 łyżka  masła
  • 1 sztuka jajko
    Farsz
  • 50 g  suszonych grzybów
  • olej
  • 2 sztuki cebule
  • 2 ząbki  czosnku
  • 2 szklanki  ugotowanej kaszy gryczanej
    Dodatkowo
  • sól
  • pieprz
  • masło

Sposób przyrządzania:

  1. Ciasto: Z mąki, jajka, mleka, masła i soli zagnieć elastyczne ciasto. Przykryj je ściereczką i odstaw.
  2. Farsz: Grzyby namocz dzień wcześniej. Na oleju zeszklij posiekaną cebulę i czosnek. Dodaj pokrojone grzyby, duś kilka minut. Następnie dodaj kaszę, przypraw do smaku solą i pieprzem, wymieszaj.
  3. Pierogi z kaszą: Ciasto rozwałkuj, wycinaj szklanką kółka. Na każdym ułóż porcję farszu, zlep brzegi. Tak przygotowane pierogi gotuj w osolonym wrzątku przez 4 minuty od momentu wypłynięcia. Wyjmuj łyżką cedzakową. Następnie podsmaż pierogi na chrupiąco, na oleju wymieszanym z masłem.
Smacznego!


Źródło przepisu: moja Kuchnia


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE