Dzisiaj jest: Niedziela, 01.12.2024 Imieniny: Natalii i Eligiusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Pierogi z kiszoną kapustą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 5 - 8 osób


Składniki

    Ciasto
  • 3.75 szklanki  mąki pszennej
  • 1 sztuka żółtko
  • 1 szklanka  letniej wody
  • 50 g  masła
    Farsz
  • 500 g  kiszonej kapusty
  • 2 sztuki cebule
  • 2 łyżki  masła
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Ciasto: Mąkę przesiej do miski. Dodaj żółtko, szczyptę soli i tyle wody, aby zagnieść elastyczne, gładkie ciasto. Pod koniec zagniatania połącz z miękkim masłem. Gotowe ciasto przykryj ściereczką, aby nie wyschło.
  2. Farsz: Kapustę odciśnij z soku, posiekaj, zalej niewielką ilością wody i ugotuj do miękkości. Cebule obierz, drobno posiekaj i podsmaż na 2 łyżkach rozgrzanego masła. Następnie dodaj cebulę do kapusty, dopraw solą i pieprzem, wymieszaj.
  3. Pierogi z kapustą: Ciasto rozwałkuj partiami na cienki placek, wycinaj szklanką krążki. Na każdy krążek nakładaj porcję ostudzonego farszu z kapusty, zlep brzegi. Gotowe pierogi gotuj partiami w osolonej wodzie. Przed podaniem podsmaż.
Smacznego!


Źródło przepisu: moja Kuchnia


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE