Dzisiaj jest: Sobota, 03.12.2022 Imieniny: Franciszka i Ksawerego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Pierogi z makiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

    Ciasto
  • 2 sztuki czubate szklanki mąki pszennej
  • 1 sztuka jajko
  • sól
  • woda
    Farsz
  • 600 g  maku z bakaliami w puszce

Sposób przyrządzania:

  1. Ciasto: Mąkę przesiej, dodaj jajko i odrobinę soli. Powoli dolewając porcjami wodę wyrabiaj ciasto, aż będzie gładkie. Następnie podziel je na kilka części i przykryj wilgotną ściereczką.
  2. Pierogi z makiem: Ciasto rozwałkuj na grubość 3mm. Z ciasta wycinaj szklanką krążki, nakładaj farsz makowy i sklejaj. Gotuj we wrzątku, do momentu wypłynięcia. Podawaj polane roztopionym masłem.
Smacznego!


Źródło przepisu: moja Kuchnia


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE