Dzisiaj jest: Piątek, 10.07.2020 Imieniny: Filipa i Amelii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Pierogi z makiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

    Ciasto
  • 2 sztuki czubate szklanki mąki pszennej
  • 1 sztuka jajko
  • sól
  • woda
    Farsz
  • 600 g  maku z bakaliami w puszce

Sposób przyrządzania:

  1. Ciasto: Mąkę przesiej, dodaj jajko i odrobinę soli. Powoli dolewając porcjami wodę wyrabiaj ciasto, aż będzie gładkie. Następnie podziel je na kilka części i przykryj wilgotną ściereczką.
  2. Pierogi z makiem: Ciasto rozwałkuj na grubość 3mm. Z ciasta wycinaj szklanką krążki, nakładaj farsz makowy i sklejaj. Gotuj we wrzątku, do momentu wypłynięcia. Podawaj polane roztopionym masłem.
Smacznego!


Źródło przepisu: moja Kuchnia


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE