Dzisiaj jest: Czwartek, 26.11.2020 Imieniny: Konrada i Sylwestra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5858

Pikantna salsa serowa po kastylijsku


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

hiszpańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 6 sztuk suszonych papryk chili
  • 2 ząbki  czosnku
  • sól
  • 6 łyżek  świeżego startego sera
  • 4 łyżki  oliwy
  • trochę kolendry albo natki pietruszki do dekoracji

Sposób przyrządzania:

  1. Suszone chili moczyć około 30 minut w ciepłej wodzie. Następnie dobrze osączyć, drobno posiekać i przełożyć do moździerza albo miksera.
  2. Czosnek obrać, drobno posiekać, razem z solą dodać do papryki i dokładnie zmiksować.
  3. Pure przełożyć do miski, dodać świeżo starty ser i wymieszać, energicznie ubijać rózgą kuchenną, stopniowo dolewając oliwę. Mieszać tak długo, aż powstanie homogeniczna masa.
  4. Zieleninę umyć, otrząsnąć z wody i udekorować salsę. Podawać z grzankami.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka kucharska


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 48


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zacukrzony mózg Zacukrzony mózg

Mike Dow

Wydawnictwo: Vital


Czy wiesz, że mając zacukrzony mózg możesz być bardziej podatny na choroby? Współczesna dieta, która obecnie jest przepełniona cukrem i tłuszczami trans (złymi tłuszczami), to niestety dro

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE