Dzisiaj jest: Wtorek, 07.07.2020 Imieniny: Cyryla i Metodego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Pikantne zielone oliwki z dodatkiem aromatycznych ziół


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

hiszpańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • hiszpański zielone oliwki
  • 50 g  twardego koziego sera
  • oliwa z oliwek
  • 2 sztuki dojrzałe pomidory
  • papryka
  • 1 ząbek  czosnku
  • papryczka Chilli
  • świeża kolendra
  • 1 szczypta  kminku
  • 2 sztuki korniszony

Sposób przyrządzania:

  1. Kozi ser, oliwę z oliwek, pomidora, paprykę i Chilli zetrzyj w moździerzu na gładką pastę. Do gotowej mieszanki dorzuć kilka listków posiekanej kolendry i kminek. Następnie dodaj oliwki, posiekane w kostkę korniszony, wyciśnięty przez praskę ząbek czosnku oraz odrobinę oliwy z oliwek.
  2. Odstaw na 20 minut, aby smaki dobrze się połączyły.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 32


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE