Dzisiaj jest: Niedziela, 20.09.2020 Imieniny: Filipiny i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Pirao cebulowe - brazylijski sos cebulowy


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

brazylijska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 2 łyżki  posiekanej cebuli
  • 1 łyżka  oliwy
  • 1 łyżka  posiekanej kolendry
  • 1 sztuka filiżanka maki maniokowej lub kukurydzianej
  • 1 sztuka filiżanka wody lub bulionu rybnego
  • sól

Sposób przyrządzania:

    W rondlu rozgrzej oliwę, wrzuć cebulę, smaż, aż się ładnie zeszkli, ale nie przyrumieni. Wtedy dodaj posiekaną kolendrę, wymieszaj. Mąkę maniokową lub kukurydzianą wsyp do miseczki i zalej wodą lub bulionem. Dokładnie wymieszaj trzepaczką, a potem wlej do rondla z podsmażoną cebulą i kolendrą. Ciągle mieszając, podgrzewaj jeszcze przez chwilę, aż powstanie jednolity, lekko błyszczący sos. Pirao podaje się na ciepło do Moqueca de peixe



    Oceń przepis:

    Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

    SONDA


    Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


    Archiwum sond »

    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    Czereśnie suszone Czereśnie suszone

    Producent: Helio


    W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    NOWOŚCI WYDAWNICZE

    Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

    Katarzyna Błażejewska-Stuhr

    Wydawnictwo: Zwierciadło


    Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI WYDAWNICZE