Dzisiaj jest: Sobota, 30.05.2020 Imieniny: Feliksa i Ferdynanda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Pizza wegetariańska


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

śródziemnomorska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 sztuka gotowy spód do pizzy
  • 15 ml  oliwy z oliwek
  • sól i pieprz
  • 4-5 sztuk pomidorków cherry
  • Pół słoika karczochów (zwykle są w zalewie z oleju, bądź oliwy, ale samej zalewy nie używamy)
  • 15 sztuk przepołowionych oliwek drylowanych, już przekrojonych na połówki
  • 1 pęczek  świeżego szpinaku
  • 100 g  serka feta w kostkach
  • 1 szklanka  rozdrobnionego sera mozarella

Sposób przyrządzania:

  1. Zacznij od upieczenia pomidorków. Umieść pomidory na blasze wyłożone folią aluminiową. Następnie piecz przez 40-50 minut w temperaturze 175 stopni.
  2. Gdy pomidory sie upieczą umieść je wrqaz z pozostałymi składnikami na spodzie.
  3. Rozgrzej piekarnik do 220 stopni i piecz pizzę aż boki sie przyrumienią.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Timo

Posty : 0

Przepisy: 4


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE