Przygotowanie:
Kuchnia:
śródziemnomorska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
1 sztuka gotowy spód do pizzy
15 ml oliwy z oliwek
sól i pieprz
4-5 sztuk pomidorków cherry
Pół słoika karczochów (zwykle są w zalewie z oleju, bądź oliwy, ale samej zalewy nie używamy)
15 sztuk przepołowionych oliwek drylowanych, już przekrojonych na połówki
1 pęczek świeżego szpinaku
100 g serka feta w kostkach
1 szklanka rozdrobnionego sera mozarella
|
|
Sposób przyrządzania:
- Zacznij od upieczenia pomidorków. Umieść pomidory na blasze wyłożone folią aluminiową. Następnie piecz przez 40-50 minut w temperaturze 175 stopni.
- Gdy pomidory sie upieczą umieść je wrqaz z pozostałymi składnikami na spodzie.
- Rozgrzej piekarnik do 220 stopni i piecz pizzę aż boki sie przyrumienią.