Dzisiaj jest: Czwartek, 19.05.2022 Imieniny: Piotra i Mikołaja



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Placki z grzybkami marynowanymi


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 11 - 12 osób


Składniki

  • 1 kg  ziemniaków
  • 1 sztuka cebula
  • 1 sztuka jajko
  • 1 ząbek  czosnku
  • 2 szklanki  mąki
  • 1 sztuka słoiczek grzybów marynowanych
  • suszony koperek
  • sól
  • pieprz
  • olej
  • śmietana

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki obierz, zetrzyj na tarce. Cebulę i czosnek obierz i bardzo drobno posiekaj.
  2. Do starkowanych ziemniaków dodaj cebulę, czosnek, jajko, mąkę, sól, pieprz, koperek i grzybki odsączone z octu. Wymieszaj drewnianą łyżką i odstaw na 30 minut.
  3. Olej rozgrzej na patelni i smaż placki, aż będą rumiane.
  4. Przed podaniem ozdób śmietaną.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE