Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 11 - 12 osób
Składniki
1 kg ziemniaków
1 sztuka cebula
1 sztuka jajko
1 ząbek czosnku
2 szklanki mąki
1 sztuka słoiczek grzybów marynowanych
suszony koperek
sól
pieprz
olej
śmietana
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ziemniaki obierz, zetrzyj na tarce. Cebulę i czosnek obierz i bardzo drobno posiekaj.
- Do starkowanych ziemniaków dodaj cebulę, czosnek, jajko, mąkę, sól, pieprz, koperek i grzybki odsączone z octu. Wymieszaj drewnianą łyżką i odstaw na 30 minut.
- Olej rozgrzej na patelni i smaż placki, aż będą rumiane.
- Przed podaniem ozdób śmietaną.
Źródło przepisu: przyślij przepis!