Dzisiaj jest: Wtorek, 24.05.2022 Imieniny: Joanny i Zuzanny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Placki z otrębów


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 8 łyżek  otrębów pszennych
  • 8 łyżek  otrębów owsianych
  • 8 łyżek  kaszy jaglanej
  • 4 sztuki jajka
  • pieprz
  • oregano
  • sól
  • olej
  • 12 łyżek  mąki

Sposób przyrządzania:

  1. Otręby pszenne i owsiane wsyp do miski, wymieszaj ze sobą i zalej wodą. Odstaw na kilka minut, by spęczniały. Następnie dokładnie odsącz.
  2. Do otrębów dodaj jajka, mąkę i ugotowaną kaszę jaglaną. Wyrób wszystko na gładką masę. Dopraw do smaku solą, pieprzem i oregano.
  3. Na rozgrzany olej wkładaj po łyżce masy otrębowej formując placuszki. Smaż z obu stron na złoty kolor, po czym odsącz je na ręczniku papierowym.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE