Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Placuszki z dyni


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 200 g  miąższu z dyni
  • 1 sztuka jajko
  • 1.5 łyżek  masła
  • 1/2 szklanki  mąki
  • 1 łyżeczka  startego świeżego imbiru
  • sól
  • pieprz
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Miąższ z dyni zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Przełóż do miski.
  2. Żółtko utrzyj z masłem. Białko ubij na sztywną pianę.
  3. Do startej dyni dodaj utarte żółtko, mąkę, imbir. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj. Dodaj pianę z białka i ponownie delikatnie wymieszaj.
  4. Na rozgrzany olej wkładaj porcje ciasta dyniowego, formując małe placuszki. Smaż na złoty kolor.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE