Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 5 osób
Składniki
- Ciasto naleśnikowe
3 szklanki mleka
3 sztuki jajka
2 szklanki mąki
4 łyżki oleju
1 szczypta soli
- Farsz
1/2 kg grzybów
2 sztuki cebule
20 dag kiszonej kapusty
olej
sól
pieprz
- Dodatkowo
bułka tarta
olej
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ciasto: Jajka zmiksuj. Następnie, ciągle miksując, dodaj mleko, sól, mąkę oraz olej. Odlej szklankę ciasta, a z reszty usmaż cienkie placki.
- Farsz: Kapustę kiszoną opłucz, włóż do garnka i gotuj do miękkości. Cebule pokrój w kostkę i podsmaż na oleju. Dodaj ugotowane i zmielone grzyby oraz drobno pokrojoną kapustę. Dopraw wszystko do smaku solą i pieprzem.
- Na usmażone naleśniki nałóż farsz i zwiń krokiety. Obtocz je w pozostałym cieście naleśnikowym i bułce tartej. Smaż na rozgrzanym, głębokim oleju.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka