Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 5 osób
Składniki
- Ciasto naleśnikowe
- 3 szklanki mleka
- 3 sztuki jajka
- 2 szklanki mąki
- 4 łyżki oleju
- 1 szczypta soli
- Farsz
- 1/2 kg grzybów
- 2 sztuki cebule
- 20 dag kiszonej kapusty
- olej
- sól
- pieprz
- Dodatkowo
- bułka tarta
- olej
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ciasto: Jajka zmiksuj. Następnie, ciągle miksując, dodaj mleko, sól, mąkę oraz olej. Odlej szklankę ciasta, a z reszty usmaż cienkie placki.
- Farsz: Kapustę kiszoną opłucz, włóż do garnka i gotuj do miękkości. Cebule pokrój w kostkę i podsmaż na oleju. Dodaj ugotowane i zmielone grzyby oraz drobno pokrojoną kapustę. Dopraw wszystko do smaku solą i pieprzem.
- Na usmażone naleśniki nałóż farsz i zwiń krokiety. Obtocz je w pozostałym cieście naleśnikowym i bułce tartej. Smaż na rozgrzanym, głębokim oleju.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka