Dzisiaj jest: Wtorek, 30.11.2021 Imieniny: Andrzeja i Konstantego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Postne krokiety


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

    Ciasto naleśnikowe
  • 3 szklanki  mleka
  • 3 sztuki jajka
  • 2 szklanki  mąki
  • 4 łyżki  oleju
  • 1 szczypta  soli
    Farsz
  • 1/2 kg  grzybów
  • 2 sztuki cebule
  • 20 dag  kiszonej kapusty
  • olej
  • sól
  • pieprz
    Dodatkowo
  • bułka tarta
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Ciasto: Jajka zmiksuj. Następnie, ciągle miksując, dodaj mleko, sól, mąkę oraz olej. Odlej szklankę ciasta, a z reszty usmaż cienkie placki.
  2. Farsz: Kapustę kiszoną opłucz, włóż do garnka i gotuj do miękkości. Cebule pokrój w kostkę i podsmaż na oleju. Dodaj ugotowane i zmielone grzyby oraz drobno pokrojoną kapustę. Dopraw wszystko do smaku solą i pieprzem.
  3. Na usmażone naleśniki nałóż farsz i zwiń krokiety. Obtocz je w pozostałym cieście naleśnikowym i bułce tartej. Smaż na rozgrzanym, głębokim oleju.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE