Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 8 sztuk brukselek
- garść pokrojonej białej części pora
- kilka różyczek brokułu
- 3 szklanki bulionu warzywnego
- 2 łyżki mąki
- sól
- pieprz
- zioła prowansalskie
|
|
Sposób przyrządzania:
- Brukselki zalej bulionem, dopraw solą. Gotuj, aż warzywa będą miękkie. Następnie wyjmij brukselki z bulionu i pokrój w ćwiartki.
- Różyczki brokułu umyj i wrzuć razem z porem do wywaru z brukselki. Gotuj, aż warzywa będą miękkie.
- W misce wymieszaj mąkę z niewielką ilością wody. Wlej do bulionu z warzywami. Wymieszaj.
- Bulion dopraw do smaku solą, pieprzem i ziołami. Pod koniec gotowania wrzuć do bulionu brukselki. Chwilę podgotuj.
Źródło przepisu: przyślij przepis!