Dzisiaj jest: Wtorek, 24.05.2022 Imieniny: Joanny i Zuzanny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Potrawka z brukselki


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 8 sztuk brukselek
  • garść pokrojonej białej części pora
  • kilka różyczek brokułu
  • 3 szklanki  bulionu warzywnego
  • 2 łyżki  mąki
  • sól
  • pieprz
  • zioła prowansalskie

Sposób przyrządzania:

  1. Brukselki zalej bulionem, dopraw solą. Gotuj, aż warzywa będą miękkie. Następnie wyjmij brukselki z bulionu i pokrój w ćwiartki.
  2. Różyczki brokułu umyj i wrzuć razem z porem do wywaru z brukselki. Gotuj, aż warzywa będą miękkie.
  3. W misce wymieszaj mąkę z niewielką ilością wody. Wlej do bulionu z warzywami. Wymieszaj.
  4. Bulion dopraw do smaku solą, pieprzem i ziołami. Pod koniec gotowania wrzuć do bulionu brukselki. Chwilę podgotuj.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE