Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
8 sztuk brukselek
garść pokrojonej białej części pora
kilka różyczek brokułu
3 szklanki bulionu warzywnego
2 łyżki mąki
sól
pieprz
zioła prowansalskie
|
|
Sposób przyrządzania:
- Brukselki zalej bulionem, dopraw solą. Gotuj, aż warzywa będą miękkie. Następnie wyjmij brukselki z bulionu i pokrój w ćwiartki.
- Różyczki brokułu umyj i wrzuć razem z porem do wywaru z brukselki. Gotuj, aż warzywa będą miękkie.
- W misce wymieszaj mąkę z niewielką ilością wody. Wlej do bulionu z warzywami. Wymieszaj.
- Bulion dopraw do smaku solą, pieprzem i ziołami. Pod koniec gotowania wrzuć do bulionu brukselki. Chwilę podgotuj.
Źródło przepisu: przyślij przepis!