Dzisiaj jest: Czwartek, 04.06.2020 Imieniny: Karola i Franciszka



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Quiche serowy


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

    Ciasto
  • 22 dag  mąki
  • 3 łyżki  zimnej wody
  • 1 łyżeczka  od kawy soli
  • olej do smarowania
    Nadzienie
  • 10 dag  utartego sera twardego
  • 400 ml  gęstej śmietany
  • 5 sztuk jajek
  • gałka muszkatołowa
  • sól i pieprz
  • słodka papryka w proszku
  • 25 dag  różnych serów: twardych, z porostem pleśni, przerośniętych pleśnią, fety itp.

Sposób przyrządzania:

    Mąkę przesiać, wymieszać z solą. Dodać zimne masło i posiekać. Dodać rozmącone jajko i szybko zagnieść ciasto. Uformować kulę, owinąć w folię i włożyć do lodówki na 30 minut. Następnie ciasto rozwałkować i wyłożyć nim natłuszczoną foremkę. Piec w temp. 200 st. C. przez 15 minut. Sery obrać ze skóry i pokroić w kostkę o boku 1,5 cm. Kostki ułożyć na cieście. Wymieszać śmietanę z jajkami i utartym serem. Doprawić do smaku gałką muszkatołową, papryką, solą i pieprzem. Masą zalać ser.Piec 40 min w piekarniku nagrzanym do temp. 200 st. C.



    Oceń przepis:

    Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

    SONDA


    Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


    Archiwum sond »

    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    Czereśnie suszone Czereśnie suszone

    Producent: Helio


    W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    NOWOŚCI WYDAWNICZE

    Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

    Joanna Węglarowicz

    Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


    Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI WYDAWNICZE