Przygotowanie:
Kuchnia:
francuska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 osób
Składniki
0.14 szklanki mąki,
10 dag masła,
jajko.
żółtko.
1 szczypta soli,
3 łyżki wody,
cukinia.
10 dag sera feta,
pomidorki koktajlowe,
3 sztuki jajka,
3/4 szklanki śmietany,
1/2 szklanki mleka,
sól. pieprz.
|
|
Sposób przyrządzania:
- Zagnieść ciasto, schłodzić, rozwałkować, włożyć do formy tortowej.
- Nakłuć widelcem, opiec 8 minut w 190 stopniach.
- Jajka wymieszać ze śmietaną i mlekiem. Doprawić solą, pieprzem, ewentualnie papryką.
- Masę wylać na ciasto.
- Rozłożyć kawałki pomidorków, cukinię pokrojoną w bardzo cienkie, podłużne pasy, posypać serem. Piec około 40 minut.