Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Racuchy ziemniaczane


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 osób


Składniki

  • 1 kg  ziemniaków
  • 3 sztuki czubate łyżki mąki
  • 4 sztuki jaja
  • 1 łyżka  masła roślinnego
  • 3 łyżki  kwaśnej śmietany
  • cebula
  • 5 g  drożdży
  • smalec
  • pieprz
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki ugotować, zemleć, utrzeć z żółtkami i masłem, dodać śmietanę, utartą i przesmażoną na maśle cebulę oraz mąkę wymieszaną z rozkruszonymi drożdżami. Doprawić solą i pieprzem.
  2. Masę dokładnie utrzeć, dodać pianę z białek, delikatnie wyrobić. Kłaść łyżką na dobrze rozgrzany tłuszcz i smażyć z obu stron na rumiano. Podawać z sosem i surówką.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE