Dzisiaj jest: Sobota, 30.05.2020 Imieniny: Feliksa i Ferdynanda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Ratatouille w sosie jogurtowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

?

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki małe cukinie
  • 4 sztuki marchewki
  • 1 sztuka por
  • po 1 papryce czerwonej i zielonej
  • 20 dag  pieczarek
  • 1 szklanka  jogurtu naturalnego
  • 1/4 szklanki  warzywnego bulionu (może być z kostki)
  • posiekana natka
  • 20 dag  świeżo startego parmezanu
  • sól i pieprz

Sposób przyrządzania:

    To popularne danie podaje się na ciepło lub zimno z ryżem, ziemniakami lub bagietką. Nazwa pochodzi od francuskiego słowa touiller, co oznacza mieszanieObierz marchewki i por, z papryk usuń gniazda nasienne. Warzywa umyj i pokrój na kawałki. Pieczarki oczyść i pokrój w plasterki. Warzywa i pieczarki zalej bulionem oraz jogurtem, przypraw do smaku solą i pieprzem. Duś pod przykryciem około 20 minut. Pod koniec duszenia posyp startym parmezanem i natką



    Zobacz więcej na temat:

    ratatouilleprzepisy wegetariańskie


    Oceń przepis:

    Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

    SONDA


    Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


    Archiwum sond »

    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    Czereśnie suszone Czereśnie suszone

    Producent: Helio


    W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    NOWOŚCI WYDAWNICZE

    Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

    Joanna Węglarowicz

    Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


    Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI WYDAWNICZE