Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Ryż na słodko-kwaśno


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

chińska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 25 dag  ryżu
  • 3 sztuki marchewki
  • 2 sztuki pory
  • 1 sztuka cebula
  • 10 dag  rodzynek
  • 10 dag  orzechów ziemnych
  • 2 szklanki  rosołu z kostki
  • 2 łyżki  masła lub margaryny
  • sól
  • pieprz biały
  • imbir mielony

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Zeszklić ja na 2 łyżkach masła rozgrzanych w rondelku. Po chwili dodać ryż i smażyć przez minutę. Zalać rosołem, wymieszać. Gotować na małym ogniu pod przykryciem przez około 20 minut.
  2. Marchewki i pory oczyścić i pokroić w małe słupki. Marchewki dodać do ryżu 10 minut, a pory 5 minut przed końcem gotowania.
  3. Rodzynki opłukać i osuszyć. Orzechy obrać z łupinek i wymieszać z rodzynkami. Wsypać do ugotowanego ryżu. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i imbirem.
Smacznego!


Źródło przepisu: kolekcja dobrej kuchni


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE