Dzisiaj jest: Wtorek, 26.10.2021 Imieniny: Lucjana i Ewarysta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Ryż z warzywami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 1 sztuka woreczek ryżu
  • 1/4 sztuki puszki kukurydzy
  • 1 sztuka papryka
  • 2 sztuki jajka
  • 1 kostka  rosołowa
  • odrobina musztardy
    Przyprawy: sól, pieprz, tymianek, majeranek
  • szczypiorek

Sposób przyrządzania:

  1. Ryż gotujemy w bulionie i odcedzamy.
  2. Odcedzamy kukurydzę, kroimy paprykę i szczypiorek.
  3. Ryż mieszamy z kukurydzą, papryką i połową szczypiorku.
  4. Na patelni smażymy niezbyt ściętą jajecznicę, dodajemy do ryżu z warzywami. Dodajemy musztardę, przyprawy i resztę szczypiorku. Mieszamy.
Smacznego !


Źródło przepisu: gazeta przyślij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 131


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Przyprawy, które leczą Przyprawy, które leczą

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Czy wiesz jak wielka siła tkwi w przyprawach i ziołach? "Przyprawy, które leczą. Lecznicza moc natury” to bezcenna publikacja zgranego duetu specjalistów od zdrowego odżywiania i ekologicz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE