Dzisiaj jest: Poniedziałek, 08.03.2021 Imieniny: Beatyi



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Selery zapiekane


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 2 sztuki duże selery
  • pół szklanki śmietany
  • jajo
  • 15 dag  ostrego sera, np tylżyckiego
  • sól. pieprz
  • tymianek
  • 1 łyżka  masła
  • 1 łyżka  bułki tartej

Sposób przyrządzania:

  1. Selery umyć, ugotować w skórce, ostudzić, obrać i pokroić w plastry grubości centymetra. W wysmarowanym masłem i wysypanym tartą bułką naczyniem ułożyć plastry selerów. Posolić. Zalać jajem rozmąconym ze śmietaną, pieprzem i łyżką startego sera.
  2. Na wierzchu posypać tymiankiem, resztą sera startego na tarce z dużymi oczkami. Piec 10-15 min w piekarniku. Podawać z ryżem lub pieczywem.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zacukrzony mózg Zacukrzony mózg

Mike Dow

Wydawnictwo: Vital


Czy wiesz, że mając zacukrzony mózg możesz być bardziej podatny na choroby? Współczesna dieta, która obecnie jest przepełniona cukrem i tłuszczami trans (złymi tłuszczami), to niestety dro

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE