Dzisiaj jest: Niedziela, 23.01.2022 Imieniny: Ildefonsa i Rajmunda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Smażone warzywa


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 osób


Składniki

  • 4 łyżki  oliwy
  • 2 sztuki ziemniaki
  • pieprz
  • cebula
  • czerwona papryka
  • bakłażan
  • cukinia
  • 4 sztuki pomidory
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Oliwę rozgrzewamy, wrzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki, smażymy na średnim ogniu do zrumienienia.
  2. Cebulę i oczyszczoną z nasion paprykę kroimy, dodajemy do ziemniaków, smażymy, aż cebula się zrumieni. Cukinię i bakłażana obieramy, kroimy (bakłażana solimy i czekamy, aż puści sok). Wrzucamy do warzyw i mieszając, smażymy ok. 5 minut.
  3. Dodajemy obrane ze skórki, grubo pokrojone pomidory. Doprawiamy, smażymy jeszcze 15 minut, aż ziemniaki będą miękkie. Podajemy z ryżem.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 108


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE