Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 osób
Składniki
4 łyżki oliwy
2 sztuki ziemniaki
pieprz
cebula
czerwona papryka
bakłażan
cukinia
4 sztuki pomidory
sól
|
|
Sposób przyrządzania:
- Oliwę rozgrzewamy, wrzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki, smażymy na średnim ogniu do zrumienienia.
- Cebulę i oczyszczoną z nasion paprykę kroimy, dodajemy do ziemniaków, smażymy, aż cebula się zrumieni. Cukinię i bakłażana obieramy, kroimy (bakłażana solimy i czekamy, aż puści sok). Wrzucamy do warzyw i mieszając, smażymy ok. 5 minut.
- Dodajemy obrane ze skórki, grubo pokrojone pomidory. Doprawiamy, smażymy jeszcze 15 minut, aż ziemniaki będą miękkie. Podajemy z ryżem.
Źródło przepisu: książka przepisy czytelników