Dzisiaj jest: Piątek, 22.10.2021 Imieniny: Filipa i Kordulii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Sos z fasolki


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 250 g  fasolki szparagowej
  • marchewka
  • seler
  • pietruszka
  • pieprz
  • ziele angielskie
  • vegeta
  • por
  • 2 łyżki  masła
  • mały kubek śmietany
  • posiekana natka pietruszki
  • cebula
  • pieprz ziołowy
  • sól
  • 1 sztuka kopiasta łyżka mąki

Sposób przyrządzania:

  1. Warzywa obieramy, myjemy i gotujemy. Odcedzamy, wywar zostawiamy.
  2. Na patelni rozgrzewamy masło, wkładamy fasolkę i marchew, dodajemy pokrojoną w kosteczkę cebulę, podsmażamy do lekkiego zrumienienia fasolki.
  3. Dodajemy mąkę, mieszamy, polewamy śmietaną, rozprowadzamy wywarem, doprawiamy do smaku. Gotujemy do miękkości fasoli. Posypujemy natką pietruszki. Podajemy z ziemniakami z wody lub pieczonymi.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 131


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Przyprawy, które leczą Przyprawy, które leczą

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Czy wiesz jak wielka siła tkwi w przyprawach i ziołach? "Przyprawy, które leczą. Lecznicza moc natury” to bezcenna publikacja zgranego duetu specjalistów od zdrowego odżywiania i ekologicz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE