Przygotowanie:
Kuchnia:
włoska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
200 g makaronu
1 sztuka cukinia
120 g pomidorków koktajlowych
2 ząbki czosnku
250 g sosu pomidorowego
3 łyżki oliwy
bazylia
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Cukinię umyj, osusz i pokrój w cienkie plasterki. Pomidorki umyj, osusz i pokrój w ćwiartki.
- Oliwę rozgrzej na patelni, podsmaż na niej czosnek, cukinię i pomidorki. Dopraw do smaku solą i bazylią.
- Gdy warzywa będą miękkie, wlej na patelnię sos pomidorowy. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj. Duś około 10 minut.
- Makaron ugotuj w osolonej wodzie, odcedź i przełóż na talerze. Polej sosem z patelni.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka