Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
300 g makaronu spaghetti
2 łyżki bazyliowego pesto
2 łyżki oliwy
2 łyżki orzeszków pinii
kilka liści bazylii
6 sztuk pomidorków koktajlowych
100 g tartego parmezanu
sól
|
|
Sposób przyrządzania:
- Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy.
- Na patelni upraż orzeszki pinii, do chwili aż uzyskają złoty kolor.
- Ugotowany makaron odlej na cedzaku, przełóż do miski i wymieszaj z pesto. Rozłóż porcje makaronu na talerze.
- Liście bazylii i pomidorki koktajlowe umyj, osusz. Bazylię posiekaj, a pomidorki pokrój w plasterki.
- Makaron na talerzach przed podaniem posyp liśćmi bazylii, orzeszkami pinii i tartym parmezanem. Udekoruj też plastrami pomidorków.
Źródło przepisu: moja Kuchnia