Dzisiaj jest: Poniedziałek, 26.09.2022 Imieniny: Justyny i Cypriana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Spaghetti z pesto


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 400 g  makaronu spaghetti
  • 4 sztuki filiżanki liści świeżej bazylii
  • filiżanka startego parmezanu
  • 1 sztuka filiżanka orzeszków piniowych lub orzechów włoskich
  • 1 sztuka filiżanka oliwy z oliwek
  • 6 sztuk obranych ząbków czosnku
  • sól
  • pieprz
  • 3 łyżki  masła

Sposób przyrządzania:

  1. Wyłuskane orzechy włoskie wkładamy do miksera i włączamy kilka razy co kilka sekund, rozdrabniając je w ten sposób. Następnie dodajemy bazylię i ponownie rozdrabniamy. Tak samo robimy po dodaniu czosnku. Włączamy mikser w tryb ciągły i dodajemy małą strużką oliwę. Łyżką zgarniamy masę ze ścianek, dodajemy parmezan i miksujemy co kilka sekund włączając mikser. Dodajemy sól i pieprz do smaku.
  2. Makaron gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i czekamy do wystygnięcia. Mieszamy z gorącym sosem w garnku, w którym gotowaliśmy makaron.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 131


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE