Dzisiaj jest: Czwartek, 28.01.2021 Imieniny: Walerego i Radomira



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Szparagowe risotto


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 1 sztuka i 1/3 szklanki ryżu arborio
  • 400 g  zielonych szparagów
  • 100 ml  białego wina
  • 1 l  bulionu
  • 1 łyżka  masła
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Szparagi obierz, umyj, odetnij końcówki, a resztę pokrój na kawałki.
  2. Na patelni rozgrzej masło. Wrzuć ryż i chwilę podsmażaj. Gdy się zeszkli wlej odrobinę bulionu i wsyp szparagi. Mieszaj, aż do wchłonięcia płynu i znów dolej bulion. Ponownie mieszaj, a gdy płyn się wchłonie dolej wino.Mieszaj, aż ryż będzie miękki. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zacukrzony mózg Zacukrzony mózg

Mike Dow

Wydawnictwo: Vital


Czy wiesz, że mając zacukrzony mózg możesz być bardziej podatny na choroby? Współczesna dieta, która obecnie jest przepełniona cukrem i tłuszczami trans (złymi tłuszczami), to niestety dro

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE