Dzisiaj jest: Wtorek, 24.05.2022 Imieniny: Joanny i Zuzanny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Trójkątne paszteciki z grzybami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  ciasta francuskiego (500g)
  • 150 g  suszonych grzybów
  • 3 sztuki duże cebule
  • 1 sztuka jajko
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Grzyby namocz, a następnie ugotuj w małej ilości wody. Gdy będą miękkie, bardzo drobno posiekaj.
  2. Cebule obierz, drobno posiekaj i zrumień na rozgrzanym oleju. Następnie dodaj ją do grzybów, wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  3. Ciasto francuskie rozmroź w lodówce, następnie rozwiń i potnij na kwadraty.
  4. Na każdym kawałku ciasta połóż łyżkę farszu. Złóż ciasto po przekątnej, tak by powstały trójkąty. Paszteciki posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piecz 30 minut w temperaturze 200 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: moja Kuchnia


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE