Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 5 osób
Składniki
- 1 opakowanie ciasta francuskiego (500g)
- 150 g suszonych grzybów
- 3 sztuki duże cebule
- 1 sztuka jajko
- olej do smażenia
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Grzyby namocz, a następnie ugotuj w małej ilości wody. Gdy będą miękkie, bardzo drobno posiekaj.
- Cebule obierz, drobno posiekaj i zrumień na rozgrzanym oleju. Następnie dodaj ją do grzybów, wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
- Ciasto francuskie rozmroź w lodówce, następnie rozwiń i potnij na kwadraty.
- Na każdym kawałku ciasta połóż łyżkę farszu. Złóż ciasto po przekątnej, tak by powstały trójkąty. Paszteciki posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piecz 30 minut w temperaturze 200 st. C.
Źródło przepisu: moja Kuchnia