Dzisiaj jest: Sobota, 03.12.2022 Imieniny: Franciszka i Ksawerego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Uszka do barszczyku


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

    Ciasto
  • 1 sztuka jajko
  • 1.5 szklanek  mąki pszennej
  • trochę ciepłej wody
    Farsz
  • 150 g  grzybów suszonych
  • 150 g  kapusty kiszonej
  • 1 sztuka cebula
  • 2 łyżki  oleju
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Ciasto: Mąkę, jajko i szczyptę soli połącz, dodając wodę zagnieć.
  2. Farsz: Grzyby ugotuj, zmiel razem z pokrojoną i podsmażoną cebulą. Kapustę ugotuj, odciśnij i pokrój nożem. Wszystko dopraw solą i pieprzem do smaku, wymieszaj.
  3. Uszka: Luźne ciasto rozwałkuj, pokrój w paski, z których utwórz kwadraciki o boku długości 3 cm. Na kwadraciki nałóż porcję farszu, złóż w trójkąty, które potem sklej w uszka. Tak przygotowane uszka wrzucaj na osolony wrzątek. Po ugotowaniu, zahartuj.
Smacznego!


Źródło przepisu: moja Kuchnia


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE