Dzisiaj jest: Wtorek, 11.05.2021 Imieniny: Franciszka i Jakuba



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Warzywa po tajsku


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

tajlandzka

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 1 łyżka  oleju sezamowego
  • 2 łyżeczki  obranego i startego świeżego korzenia imbiru
  • 1 sztuka duży ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
  • 1 sztuka czerwona papryka pokrojona w paski
  • 20 dag  grzybków shiitake (same kapelusze) pokrojonych w cienkie plasterki
  • 3 sztuki duże dymki pokrojone w cienkie plasterki
  • 3 szklanki  drobno pokrojonej kapusty bok choy (lub pekińskiej)
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

    Rozgrzej olej w rondlu o grubych ściankach. Włóż imbir i czosnek, po 20 sekundach dodaj paprykę i grzybki. Gdy papryka jest miękka, ale jeszcze jędrna (po około 3 minutach), dodaj dymki i kapustę. Podgrzewaj 2 minuty, aż kapusta zmięknie. Przypraw solą i pieprzem.



    Oceń przepis:

    Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

    SONDA


    Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


    Archiwum sond »

    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    Czereśnie suszone Czereśnie suszone

    Producent: Helio


    W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    NOWOŚCI WYDAWNICZE

    Przyprawy, które leczą Przyprawy, które leczą

    Karolina i Maciej Szaciłło

    Wydawnictwo: Zwierciadło


    Czy wiesz jak wielka siła tkwi w przyprawach i ziołach? "Przyprawy, które leczą. Lecznicza moc natury” to bezcenna publikacja zgranego duetu specjalistów od zdrowego odżywiania i ekologicz

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI WYDAWNICZE