Przygotowanie:
Kuchnia:
fusion (mix)
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 osób
Składniki
- 1 sztuka wiązka młodej marchwi
- 1 sztuka wiązka białej rzodkwi
- sól
- pieprz
- 3 łyżki masła roślinnego
- 1 łyżka marynowanego zielonego pieprzu
- pół czerwonej cebuli
- zioła do dekoracji
|
|
Sposób przyrządzania:
- Marchewki obrać, przepołowić. Białą rzodkiew obrać, pokroić na mniejsze kawałki. Warzywa włożyć do osolonego wrzątku, blanszować ok. 8 minut, odsączyć. Czerwoną cebulę obrać i pokroić w cienkie paseczki.
- Na patelni rozgrzać masło, wrzucić marchew,rzodkiew i cebulę, doprawić solą, czarnym pieprzem i zielonym także. Smażyć do momentu, gdy wypływający sok utworzy glazurę (dodawanie połysku). Można podawać z dipem jogurtowym.
Źródło przepisu: gazeta życie na gorąco