Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Warzywa w glazurze


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka wiązka młodej marchwi
  • 1 sztuka wiązka białej rzodkwi
  • sól
  • pieprz
  • 3 łyżki  masła roślinnego
  • 1 łyżka  marynowanego zielonego pieprzu
  • pół czerwonej cebuli
  • zioła do dekoracji

Sposób przyrządzania:

  1. Marchewki obrać, przepołowić. Białą rzodkiew obrać, pokroić na mniejsze kawałki. Warzywa włożyć do osolonego wrzątku, blanszować ok. 8 minut, odsączyć. Czerwoną cebulę obrać i pokroić w cienkie paseczki.
  2. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić marchew,rzodkiew i cebulę, doprawić solą, czarnym pieprzem i zielonym także. Smażyć do momentu, gdy wypływający sok utworzy glazurę (dodawanie połysku). Można podawać z dipem jogurtowym.
Smacznego !


Źródło przepisu: gazeta życie na gorąco


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE