Przygotowanie:
Kuchnia:
fusion (mix)
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 osób
Składniki
1 sztuka wiązka młodej marchwi
1 sztuka wiązka białej rzodkwi
sól
pieprz
3 łyżki masła roślinnego
1 łyżka marynowanego zielonego pieprzu
pół czerwonej cebuli
zioła do dekoracji
|
|
Sposób przyrządzania:
- Marchewki obrać, przepołowić. Białą rzodkiew obrać, pokroić na mniejsze kawałki. Warzywa włożyć do osolonego wrzątku, blanszować ok. 8 minut, odsączyć. Czerwoną cebulę obrać i pokroić w cienkie paseczki.
- Na patelni rozgrzać masło, wrzucić marchew,rzodkiew i cebulę, doprawić solą, czarnym pieprzem i zielonym także. Smażyć do momentu, gdy wypływający sok utworzy glazurę (dodawanie połysku). Można podawać z dipem jogurtowym.
Źródło przepisu: gazeta życie na gorąco