Dzisiaj jest: Sobota, 30.05.2020 Imieniny: Feliksa i Ferdynanda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Warzywa w glazurze


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka wiązka młodej marchwi
  • 1 sztuka wiązka białej rzodkwi
  • sól
  • pieprz
  • 3 łyżki  masła roślinnego
  • 1 łyżka  marynowanego zielonego pieprzu
  • pół czerwonej cebuli
  • zioła do dekoracji

Sposób przyrządzania:

  1. Marchewki obrać, przepołowić. Białą rzodkiew obrać, pokroić na mniejsze kawałki. Warzywa włożyć do osolonego wrzątku, blanszować ok. 8 minut, odsączyć. Czerwoną cebulę obrać i pokroić w cienkie paseczki.
  2. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić marchew,rzodkiew i cebulę, doprawić solą, czarnym pieprzem i zielonym także. Smażyć do momentu, gdy wypływający sok utworzy glazurę (dodawanie połysku). Można podawać z dipem jogurtowym.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE