Przygotowanie:
Kuchnia:
włoska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 osób
Składniki
1/2 sztuki czerwonej papryki
1/2 sztuki żółtej papryki
250 g sera ricotta
250 g pieczarek
2 sztuki małe cebule
1/2 szklanki startego parmezanu
3 łyżki masła
3 łyżki posiekanej natki pietruszki
16 sztuk makaronu conchiglioni (bardzo duże muszle)
pieprz
bazylia
sól
Sos
1 sztuka cebula
500 g pomidorów z puszki
3 ząbki czosnku
oliwa
sól
cukier
chili
|
|
Sposób przyrządzania:
- Makaron ugotować w osolonej wodzie i odcedzić.
- Przygotować sos. Posiekaną cebulę i czosnek podsmażyć na oliwie. Dodać zmiksowane pomidory. Podgotować i doprawić cukrem, solą i chili.
- Pokrojone cebule, papryki i pieczarki podsmażyć na maśle. Dodać ricottę, natkę, bazylię, sól i pieprz. Sos wylać do naczynia. Ułożyć nafaszerowane muszle. Posypać serem. Piec ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni.