Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
1 opakowanie kolorowego makaronu
sól
2 sztuki pomidory
2 sztuki serki topione
1 łyżka masła
1 sztuka cukinia
bazylia
1 łyżka mąki
150 g sera żółtego
125 ml mleka
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Makaron ugotuj w osolonej wodzie, według przepisu na opakowaniu. Odcedź.
- Cukinię obierz i pokrój w kostkę. Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój na drobne kawałki. Następnie podsmaż je razem z cukinią na rozgrzanym maśle.
- Mleko zagotuj i rozpuść w nim serki. Dodaj mąkę, sól i pieprz, wymieszaj. Gotowy sos przelej do warzyw i chwilę podgotuj.
- W naczyniu żaroodpornym układaj na przemian porcje makaronu i sosu. Całość posyp startym żółtym serem i posiekaną bazylią. Piecz 25 minut w temperaturze 180 st. C.
Źródło przepisu: przyślij przepis!