Dzisiaj jest: Piątek, 29.05.2020 Imieniny: Teodozji i Magdaleny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Zapiekanka makaronowa z cukinią


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  kolorowego makaronu
  • sól
  • 2 sztuki pomidory
  • 2 sztuki serki topione
  • 1 łyżka  masła
  • 1 sztuka cukinia
  • bazylia
  • 1 łyżka  mąki
  • 150 g  sera żółtego
  • 125 ml  mleka
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Makaron ugotuj w osolonej wodzie, według przepisu na opakowaniu. Odcedź.
  2. Cukinię obierz i pokrój w kostkę. Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój na drobne kawałki. Następnie podsmaż je razem z cukinią na rozgrzanym maśle.
  3. Mleko zagotuj i rozpuść w nim serki. Dodaj mąkę, sól i pieprz, wymieszaj. Gotowy sos przelej do warzyw i chwilę podgotuj.
  4. W naczyniu żaroodpornym układaj na przemian porcje makaronu i sosu. Całość posyp startym żółtym serem i posiekaną bazylią. Piecz 25 minut w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE