Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
- 1 opakowanie kolorowego makaronu
- sól
- 2 sztuki pomidory
- 2 sztuki serki topione
- 1 łyżka masła
- 1 sztuka cukinia
- bazylia
- 1 łyżka mąki
- 150 g sera żółtego
- 125 ml mleka
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Makaron ugotuj w osolonej wodzie, według przepisu na opakowaniu. Odcedź.
- Cukinię obierz i pokrój w kostkę. Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój na drobne kawałki. Następnie podsmaż je razem z cukinią na rozgrzanym maśle.
- Mleko zagotuj i rozpuść w nim serki. Dodaj mąkę, sól i pieprz, wymieszaj. Gotowy sos przelej do warzyw i chwilę podgotuj.
- W naczyniu żaroodpornym układaj na przemian porcje makaronu i sosu. Całość posyp startym żółtym serem i posiekaną bazylią. Piecz 25 minut w temperaturze 180 st. C.
Źródło przepisu: przyślij przepis!