Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 4 osób
Składniki
- 1 opakowanie makaronu rurki
- 5 sztuk jajek
- 3 łyżki kwaśnej śmietany
- 200 g sera gouda
- 200 g salami w plasterkach
- 1 sztuka słoiczek koncentratu pomidorowego
- 1 łyżeczka suszonego tymianku
- 1 łyżeczka bazylii
- 1 łyżka oleju
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie. Odcedź. Ser zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.
- Śmietanę, koncentrat pomidorowy, jajka, starty ser, tymianek, bazylię, sól i pieprz dokładnie wymieszaj.
- Naczynie żaroodporne wysmaruj olejem. Ułóż na dnie warstwę makaronu i przełóż ją warstwą salami. Zalej sosem serowo-pomidorowym. Piecz 20 minut w temperaturze 180 st. C.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka