Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 4 osób
Składniki
1 opakowanie makaronu rurki
5 sztuk jajek
3 łyżki kwaśnej śmietany
200 g sera gouda
200 g salami w plasterkach
1 sztuka słoiczek koncentratu pomidorowego
1 łyżeczka suszonego tymianku
1 łyżeczka bazylii
1 łyżka oleju
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie. Odcedź. Ser zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.
- Śmietanę, koncentrat pomidorowy, jajka, starty ser, tymianek, bazylię, sól i pieprz dokładnie wymieszaj.
- Naczynie żaroodporne wysmaruj olejem. Ułóż na dnie warstwę makaronu i przełóż ją warstwą salami. Zalej sosem serowo-pomidorowym. Piecz 20 minut w temperaturze 180 st. C.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka