Dzisiaj jest: Piątek, 05.06.2020 Imieniny: Walerii i Bonifacego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Zapiekanka makaronowa z serem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  makaronu rurki
  • 5 sztuk jajek
  • 3 łyżki  kwaśnej śmietany
  • 200 g  sera gouda
  • 200 g  salami w plasterkach
  • 1 sztuka słoiczek koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka  suszonego tymianku
  • 1 łyżeczka  bazylii
  • 1 łyżka  oleju
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie. Odcedź. Ser zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.
  2. Śmietanę, koncentrat pomidorowy, jajka, starty ser, tymianek, bazylię, sól i pieprz dokładnie wymieszaj.
  3. Naczynie żaroodporne wysmaruj olejem. Ułóż na dnie warstwę makaronu i przełóż ją warstwą salami. Zalej sosem serowo-pomidorowym. Piecz 20 minut w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE