Dzisiaj jest: Środa, 24.04.2024 Imieniny: Grzegorza i Aleksandra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zapiekanka naleśnikowa


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 10 sztuk naleśników średniej wielkości
  • 1 kg  kapusty słodkiej
  • 30 dag  pieczarek
  • 2 sztuki średnie cebule
  • 8 dag  margaryny
  • 3-4 łyżki  oleju
  • 1 łyżka  masła
  • sól
  • pieprz ziołowy
  • ostra papryka

Sposób przyrządzania:

  1. Ugotować drobno pokrojoną kapustę do miękkości z dodatkiem soli, pieprzu, cebuli wcześniej podsmażonej na oleju i 5 dag margaryny. Pokrojone pieczarki dusić ok. 30 min, dodając sól, pieprz, paprykę i 3 dag margaryny.
  2. Połączyć pieczarki z kapustą i dokładnie wymieszać. Tortownicę lub naczynie żaroodporne wysmarować masłem. Na dno położyć naleśnik, rozsmarować na nim część farszu, na nim naleśnik, farsz, naleśnik, aż do wyczerpania składników. Na naleśnik przykrywający górę położyć kilka wiórków masła. Całość wstawić do średnio nagrzanego piekarnika i zapiekać 15-20 min.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE