Dzisiaj jest: Czwartek, 04.06.2020 Imieniny: Karola i Franciszka



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Zapiekanka naleśnikowa


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 10 sztuk naleśników średniej wielkości
  • 1 kg  kapusty słodkiej
  • 30 dag  pieczarek
  • 2 sztuki średnie cebule
  • 8 dag  margaryny
  • 3-4 łyżki  oleju
  • 1 łyżka  masła
  • sól
  • pieprz ziołowy
  • ostra papryka

Sposób przyrządzania:

  1. Ugotować drobno pokrojoną kapustę do miękkości z dodatkiem soli, pieprzu, cebuli wcześniej podsmażonej na oleju i 5 dag margaryny. Pokrojone pieczarki dusić ok. 30 min, dodając sól, pieprz, paprykę i 3 dag margaryny.
  2. Połączyć pieczarki z kapustą i dokładnie wymieszać. Tortownicę lub naczynie żaroodporne wysmarować masłem. Na dno położyć naleśnik, rozsmarować na nim część farszu, na nim naleśnik, farsz, naleśnik, aż do wyczerpania składników. Na naleśnik przykrywający górę położyć kilka wiórków masła. Całość wstawić do średnio nagrzanego piekarnika i zapiekać 15-20 min.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE