Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zapiekanka ryżowo-jabłkowa


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 kg  jabłek
  • 1 szklanka  ryżu
  • mleko
  • masło
  • cynamon
  • cukier
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie i mleku (pół na pół) na gęsto. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce do jarzyn.
  2. Połowę ryżu rozłożyć na średniej tortownicy. Posypać cukrem i włożyć kilka kawałeczków masła. Przykryć połową jabłek posypanych cukrem i cynamonem. Na to położyć drugą połowę ryżu i masło, a na wierzch jabłka. Zapiekać w piekarniku w temp. 200st. około godziny.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE