Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
półtorej szklanki ryżu
2 sztuki cebule
40 dag pieczarek
2-3 sztuki świeże papryki
puszka zielonego groszku
2 łyżki przecieru pomidorowego
10 dag tartego żółtego sera
natka pietruszki
olej
sól
pieprz
papryka w proszku
|
|
|
Sposób przyrządzania:
- W niewielkiej ilości oleju podsmażyć cebulę drobno pokrojoną oraz pieczarki, doprawić solą, pieprzem, papryką.Dodać świeże papryki pokrojone w paski, groszek i przecier pomidorowy.
- Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i połączyć z ugotowanym na sypko ryżem, posypać natką i żółtym serem. Zapiekać w żaroodpornym naczyniu.
Źródło przepisu: książka przepisy czytelników























Konkurs. Wygraj zestaw wartościowych olejów!