Dzisiaj jest: Wtorek, 18.01.2022 Imieniny: Piotra i Małgorzaty



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Zapiekanka


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • półtorej szklanki ryżu
  • 2 sztuki cebule
  • 40 dag  pieczarek
  • 2-3 sztuki świeże papryki
  • puszka zielonego groszku
  • 2 łyżki  przecieru pomidorowego
  • 10 dag  tartego żółtego sera
  • natka pietruszki
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • papryka w proszku

Sposób przyrządzania:

  1. W niewielkiej ilości oleju podsmażyć cebulę drobno pokrojoną oraz pieczarki, doprawić solą, pieprzem, papryką.Dodać świeże papryki pokrojone w paski, groszek i przecier pomidorowy.
  2. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i połączyć z ugotowanym na sypko ryżem, posypać natką i żółtym serem. Zapiekać w żaroodpornym naczyniu.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 131


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE