Dzisiaj jest: Wtorek, 15.10.2024 Imieniny: Teresy i Jadwigi



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Ziemniaczane łódeczki z bobem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 5 osób


Składniki

  • 1 kg  dużych młodych ziemniaków
  • 30 dag  bobu
  • 15 dag  pomidorków koktajlowych
  • 1 pęczek  szczypiorku
  • 3 łyżki  oliwy
  • sól
  • pieprz kolorowy

Sposób przyrządzania:

  1. Bób gotuj przez 10 minut w osolonej wodzie. Następnie wystudź i obierz z łupinek.
  2. Ziemniaki obierz, ugotuj na półtwardo. Wystudź, przekrój na pół i wydrąż środki.
  3. Pomidorki umyj, pokrój w ćwiartki. Wymieszaj z bobem i skrop oliwą. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  4. Ziemniaki napełnij farszem. Piecz 20 minut w temperaturze 200 st. C. Przed podaniem udekoruj szczypiorkiem.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE