Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 5 osób
Składniki
- 1 kg dużych młodych ziemniaków
- 30 dag bobu
- 15 dag pomidorków koktajlowych
- 1 pęczek szczypiorku
- 3 łyżki oliwy
- sól
- pieprz kolorowy
|
|
Sposób przyrządzania:
- Bób gotuj przez 10 minut w osolonej wodzie. Następnie wystudź i obierz z łupinek.
- Ziemniaki obierz, ugotuj na półtwardo. Wystudź, przekrój na pół i wydrąż środki.
- Pomidorki umyj, pokrój w ćwiartki. Wymieszaj z bobem i skrop oliwą. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
- Ziemniaki napełnij farszem. Piecz 20 minut w temperaturze 200 st. C. Przed podaniem udekoruj szczypiorkiem.
Źródło przepisu: przyślij przepis!