Dzisiaj jest: Sobota, 30.05.2020 Imieniny: Feliksa i Ferdynanda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Ziemniaczki faszerowane pieczarkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 80 dag  dużych ziemniaków
  • 40 dag  pieczarek
  • 2 łyżki  oleju
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżeczki  majeranku
  • 12 dag  mozzarelli

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki wyszoruj szczoteczką i ugotuj w mundurkach, odcedź i ostudź. Mozzarellę pokrój w kostkę.
  2. Pieczarki obierz i pokrój w ćwiartki. Podsmaż na rozgrzanym oleju. Dopraw solą, pieprzem i majerankiem.
  3. Ugotowane ziemniaki przekrój na pół i wydrąż łyżeczką, by powstały małe miseczki. Zagłębienia wypełnij smażonymi pieczarkami i mozzarellą.
  4. Piekarnik nagrzej do 200 st. C i zapiekaj w nim nadziewane ziemniaczki, aż się lekko przyrumienią.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE