Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 4 osób
Składniki
80 dag dużych ziemniaków
40 dag pieczarek
2 łyżki oleju
sól
pieprz
2 łyżeczki majeranku
12 dag mozzarelli
|
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ziemniaki wyszoruj szczoteczką i ugotuj w mundurkach, odcedź i ostudź. Mozzarellę pokrój w kostkę.
- Pieczarki obierz i pokrój w ćwiartki. Podsmaż na rozgrzanym oleju. Dopraw solą, pieprzem i majerankiem.
- Ugotowane ziemniaki przekrój na pół i wydrąż łyżeczką, by powstały małe miseczki. Zagłębienia wypełnij smażonymi pieczarkami i mozzarellą.
- Piekarnik nagrzej do 200 st. C i zapiekaj w nim nadziewane ziemniaczki, aż się lekko przyrumienią.
Źródło przepisu: przyślij przepis!























Konkurs. Wygraj zestaw wartościowych olejów!