Dzisiaj jest: Czwartek, 28.10.2021 Imieniny: Szymona i Tadeusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Ziemniaki po normandzku


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 kg  ziemniaków
  • 2 dag  masła
  • cebula
  • por
  • 1 szklanka  bulionu
  • 1 szklanka  mleka
  • pieprz
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę i por drobno pokroić, przesmażyć na maśle. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w cienkie plastry, dodać do smażącej cebuli i cały czas trzymać na ogniu, cały czas mieszając.
  2. Zalać ziemniaki gorącym mlekiem zmieszanym z bulionem, przyprawić solą, pieprzem, a następnie gotować na bardzo małym ogniu, aż płyn odparuje. Podawać jako samodzielne danie lub z surówką z kapusty kiszonej oraz sadzonym jajkiem.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 131


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Przyprawy, które leczą Przyprawy, które leczą

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Czy wiesz jak wielka siła tkwi w przyprawach i ziołach? "Przyprawy, które leczą. Lecznicza moc natury” to bezcenna publikacja zgranego duetu specjalistów od zdrowego odżywiania i ekologicz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE