Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 12 - 15 osób
Składniki
15 sztuk średnich ziemniaków
1/2 kg pieczarek
2 sztuki cebule
sól
pieprz
olej
4 łyżki śmietany
1 opakowanie sosu pieczarkowego
|
|
Sposób przyrządzania:
- Grzyby i cebule obierz, pokrój. Podsmaż na rozgrzanym oleju i dopraw do smaku solą i pieprzem.
- Ziemniaki obierz, odetnij wierzchy i łyżeczką wydrąż środek. Nałóż podsmażone pieczarki z cebulą i przykryj odciętym wierzchem ziemniaka.
- Ziemniaki ułóż w naczyniu żaroodpornym.
- Sos rozpuść w szklance wody, dodaj śmietanę. Zalej sosem ziemniaki.
- Piecz 1,5 godz. w temperaturze 180 st. C.
Źródło przepisu: przyślij przepis!